En İyi İmplant Seçimi

#İpekDiş 22.08.2022
0 yorumEn Son Güncelleme : 2023-01-08

En İyi İmplant Seçimi Nasıl Yapılır?

Herkes dişlerinin güzel görünmesini ister fakat bazı sağlık durumları buna izin vermeyebilir. Bu tür durumlarda dişin ihtiyacına ve diş hekiminin yönlendirmesine bağlı olarak implant tedavisi yapılması gerekebilir. Bu durumda da en iyi implant seçimi hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

İmplant Nedir?

İmplant, kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve bu dişlerin yerini dolduran titanyumdan hazırlanan vidalardır. Diş kemiği içine yerleştirilen bu küçük vidalar zaman içinde kemik ile birbirine kaynayarak diş yatağını oluşturur. Bu vidalar, üzerine oturtulan sabit veya hareketli protezlere destek olurlar. Klasik protezlerin ortaya çıkardığı sıkıntılı durumları ortadan kaldırır ve hastanın daha rahat ve güvende hissetmesini sağlarlar. İmplant markaları da sağlıklı bir diş tedavisi sürecinde önemli yer kaplamaktadır.

İmplant Tedavilerinde Tavsiye Edilen Yöntemler Nelerdir?

İmplant tedavilerinde son teknoloji diş muayene aletleri kullanılarak hastaya, diş hekimi tarafından detaylı diş muayenesi gerçekleştirilir. Röntgen ve 3D görüntüler aracılığı ile hastanın tıbbi geçmişi de göz önünde bulundurularak uygun bir model tasarlanır. İmplant tedavisinin hasta için uygunluğu tespit edilir ve hasta için uygun olan özel tedavi planı yapılır.

En İyi İmplant Seçimi Nasıl Yapılır ?

En iyi implant seçimi tercih edilen diş hekimi ile işbirliği yapılarak belirlenmektedir. İmplant tedavisi sürecinde birbirinden farklı implant markaları ile karşılaşılabilir. Türkiye’de yerli ve yabancı birçok implant markası bulunmaktadır. Son zamanlarda dünyada bile 300’ün üzerinde farklı implant markası bulunmaktadır. Bu kadar çok seçenek içinden en iyi implant seçimini yapmak da oldukça önem gösterilmesi gerekilen bir konudur. Bu konuda diş hekiminden yardım alınması ve tavsiyelerine uyulması başarılı sonuç almada etkili rol oynayacaktır. Çünkü kötü bir implant markası seçimi sonucu yemek yeme ve konuşma bozukluğuna kadar birçok sıkıntı yaşanabilmektedir.

İmplant Seçimi Yaparken Nelere dikkat Edilmeli?

İmplant seçimi yaparken boyutu, çapı, şeklinin seçimi, tecrübeli bir uzman tarafından yerleştirileceği çene kemiğinin yoğunluğu, hasta için uygunluğu dikkate alınmalıdır. Diş hekimi yardımı ile panoramik çene radyografisi denen iki boyutlu diş röntgeni ile gerçekleştirilebilmektedir.

İmplant Çeşitleri Nelerdir?

Birbirinden farklı implant çeşitleri olmakla birlikte hepsinin ayrı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar;

Subperiostal implant: Diş kemiği üstünden ölçü alınarak yapılan bir implant türüdür. En büyük özelliği çiğneme gücünü eşit olarak dağıtır.

Endosseöz implant: Kemik içine yapılan bir implant türüdür. Bir ya da birden fazla dişin olmadığı durumlarda tercih edilir.

İntramukozal implant: Tüm kemiğin üstüne yapılan bir implant türüdür. Kemik boylarında ki eksiklikleri tamamlamak için yapılır.

Endodontik implant: Daha zayıf olan diş yapılarını sabitlemek için tercih edilir. Bu yöntem ile daha sağlam bir alt-yapı oluşturulması sağlanır.

Piyasada birçok implant markası bulunmakla birlikte en iyi markalar Megagen ve Dentspyl olarak bilinmektedir. Tabii bunlara alternatif olarak Nobel, Straumann, Medentika, Medigma ve birçok marka mevcuttur. Eskişehirde en iyi implant markaları olan Meganen ve Dentsply ile işlemler yapan Uzm. Dt. Hanifi İpek başarılı sonuçlar elde etmektedir.

En İyi İmplant Seçimi

(Ortalama Puan ve 0 Değerlendirme)

0 yorum

Yorum Yaz